Högtid för geocachare på Tjörn

Tyvärr blev det ingen Mega-ikon för mig i samband med FAD2010. En kraftig allergisk reaktion mot en penicillinkur som skulle slå ut borrelia förstörde helgen. Den gjorde dessutom inte sitt jobb. Detta medförde att jag under FBD/FAD-dagen hade en kropp som kändes som jag sovit i brännässlor samtidigt som jag gick på både kortison och en dubbeldos av antibiotika. Det var alltså inte läge för några kvällseskapader denna dag. Jag ville ändå visa min uppskattning för arrangemangen så jag var i alla fall med på Fumble Before Dark och tre olika programpunkter.

”Workshop” om GCSE

Tyvärr var det ju inte så mycket workshop, men programpunkten kom väl in rätt sent i programmet. Det blev tyvärr mer av det som man kände igen från forumet: Folk klagar och styrelsen försvarar sig. Vi kan i alla fall hoppas att styrelsen tar med sig synpunkterna i sitt arbete och att fler kommer in med förslag och motioner så att de får mer underlag till framtida inriktning av föreningens arbete. Det som även denna gång var den största frågan handlade om bristen på kommunikation. Den punkten borde faktiskt vara tämligen enkel att förbättra redan nu.

Presentation av Gear och Garmin

Gear presenterade bland annat Magellan Explorist GC som är en dedicerad maskin för geocaching. Jag har inte haft tillfälle att prova den men det skulle vara intressant. Magellan kommer också med en helt ny serie i början av nästa år där man också har byggt in samma funktionalitet för caching som i GC, men med en fullfunktions-GPS som bas.

Garmins största nyhet för oss cachare var den lilla chirpenheten. Den beskrivs så här i pressreleasen från Garmin Sverige AB:

”Garmin, världsledaren inom satellitnavigation presenterar nu chirp, en unik trådlös liten sändare, speciellt framtagen för utomhusaktiviteten Geocaching. Den är prisvärd, tålig och vattentät samt kan kommunicera med och programmeras från kompatibla Garmin-enheter med trådlös dataöverföring. Cachegömmare och –sökare kommer alla få ett roligare skogsäventyr med chirp. Du får bekräftat att cachen är i närheten och kan föra över ledtrådar, multicache-koordinater och besökarantal.”

När första leveransen kommer till Sverige så skall jag få chansen att lägga ut några för test.

Chirp Chirp

Föredrag om geocaching och kulturarvet

En av de bästa sakerna med geocaching tycker jag att det se nya saker och lära mig nya saker. Kombinerar man det att skapa intresse för geocaching så kan man bidra till både kunskapen om vårt kulturarv och vikten av att vårda och bevara det. Mikael Eboskog från Bohusläns Museum visade på hur mycket det finns att berätta om ett relativt litet område. Som exempel hade han Hovlandadalen som ligger på Tjörn, inte långt ifrån där vi befann oss. Vi geocachare kan verkligen bli en länk i folkbildningen om vi vill!

Ett par bra länkar i det här sammanhanget:

http://www.raa.se/cms/fornsok/start.html

http://www.utgangspunkten.se

Kvällseventet

Det kändes lite tråkigt att inte få vara med om detta. Av vad jag sett så var det som vanligt otroligt genomarbetat, och att det dessutom verkar bli uppgraderat till MEGA gjorde det ännu tristare. Men med tankte på hur jag mådde så kunde det inte låta sig göras. Det är bara att gratulera både deltagarna och arrangörerna till ett lyckat arrangemang!

Kategorier: Geocaching, Geocachingvärlden | Etiketter: | 1 kommentar

Inläggsnavigering

En tanke på “Högtid för geocachare på Tjörn

  1. Krya på dig jasy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: