Bokprojektet

En bok om geocaching av Jan Sylvan

10 år med Geocaching Framsida Omslag 800Kan det vara en nyhet med en bok om ett fenomen som funnits i mer än tio år? Ja, varför inte. Det är fortfarande många som inte vet vad geocaching är. Och det är inte många som varit med så länge så de kan berätta hela historien, men här kan de få den återberättad.

Geocaching är en modern och världsomspännande variant av skattjakt utomhus. Utövaren får se nya platser och uppleva nya saker med hjälp av GPS. Med hjälp av en GPS-mottagare söker man efter så kallade cacher, vars koordinater är utlagda på Internet. Allt som behövs är en GPS-mottagare eller en smartphone. Geocaching är ett utmärkt sätt att för att locka ut motvilliga att röra på sig. Ett uttryck som har hängt med ett tag är ”Få ut nörden i skogen” eftersom det snabbt var många teknikintresserade som upptäckte geocaching. Geocaching växer snabbt inom både friluftsliv och utbildning.

Boken ”10 år med geocaching” är skriven av en av pionjärerna inom geocaching i Sverige och passar både för redan aktiva geocachare och som en inspiration för dem som vill prova på. Den blandar personliga upplevelser och historien om geocachingens utbredning i Sverige. Författaren berättar bland annat om besök på platser som man troligen missar om man inte har en geocache att leta efter. Det finns även berättelser om reportage för tidningar, radio och TV om den fortfarande ganska okända hobbyn.

Om du är intresserad av ett exemplar så maila mig på jasyse@gmail.com.
Pris: 150:- SEK inklusive porto (inom Sverige).

En tanke på “Bokprojektet

  1. Pingback: Julerbjudande | Geocaching med jasy

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: